سردار حسین رحیمی درباره موضوع پارکینگ و جای پارک در شهر تهران گفت: مشکلات ما در دو بخش است. مورد اول کمبود پارکینگ است. ما در تهران شدیدا شاهد کمبود پارکینگ هستیم. در واقع از زمانی که من به عنوان رئیس پلیس راهنمایی پایتخت فعالیت میکردم تا کنون اتفاق قابل ذکری در دهه گذشته برای این مشکل نیفتاده و وضعیت روز به روز بدتر شده است.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری و وزارت مسکن و شهرسازی باید به طور جدی برای این مشکل فکری کنند، گفت: با توجه به تردد روزانه شهروندان در سطح معابر تا این مشکل رفع نشود مسائل حاشیهای آن نیز رفع نخواهد شد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره موضوع پارکبانها نیز اظهارکرد: مسئله پارکبانها موضوعی است که در زمان حضور من در پلیس راهنمایی با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری پیگیری اما به یکباره رها شد. درحال حاضر برخی از مغازهدارها از این موضوع استفاده میکنند و قیمتهای گزاف و گرانی برای پارک دریافت میکنند که چنین کاری از سوی افراد غیرمجاز خلاف قانون است.
رحیمی ادامه داد: من شش ماهی است که دستوراتی به شرکتهای انتظام که زیرمجموعه پلیس هستند ابلاغ کردم که علاوه بر حفاظت و مراقبت به بحث پارکبانها نیز در چارچوب قوانین بپردازند و به آن سر و سامانی دهند و دریافتی آنها را نیز تنظیم کنند. برخی واحدهای صنفی که در این مسئله سهیم هستند و قیمتهای گزافی از مردم میگیرند مجرمند و مرتکب جرمی مشهود شدهاند و پلیس قطعا با این موارد برخورد خواهد کرد و این برخورد تشدید نیز خواهد شد.
وی اضافه کرد: از شهروندان نیز میخواهم که به محض مشاهده این افراد با پلیس تماس بگیرند. پلیس هم در سامانه فوریتهای ۱۱۰، هم در واحدهای انتظامی مختلف و هم در پلیس راهور با جدیت این موضوع را دنبال میکند.
پارکومتر و پارکبانهای قانونی طرحهای خوبی بود
رئیس پلیس پایتخت درباره طرحهایی که در گذشته برای مدیریت موضوع پارک انجام شده بود، نیز اظهارکرد: طرحهایی مانند پارکومتر و پارکبانهای قانونی طرحهای خوبی بود که شهرداری نیز آنها را دنبال میکرد تا بر سر قیمت مناسبی توافق شود تا هم این افراد سود ببرند و هم به مردم ضربه ای وارد نشود. این افراد تحت آموزش قرار میگرفتند و لباس یکسانی نیز داشتند. متاسفانه این طرحها در دورههای مختلف شهرداری رها شد. در حال حاضر بهترین محل برای آنها شرکتهای انتظام است که همکاری خوبی با کلانتریها دارند و میتوانند در بحث مراقبت از خودروها و جلوگیری از سرقت موثر باشند.
رحیمی با اشاره به اجرای طرح موتوریار در پایتخت نیز گفت: به عقیده من در زمینه موتورسیکلتها نیاز به برخوردی قاطع و جدی است. ما تا شروع به اجرای طرحی در این زمینه میکنیم و اقداماتی انجام میدهیم، با تعارض افکار و نظرات گوناگون روبهرو میشویم. متاسفانه موتورسواران متخلف با رفتارهای خارج از عرف علیرغم مزایایی مانند قدرت مانور بالا و ورود به طرحهای ترافیک و ... بهشدت قوانین را زیرپا میگذارند.
وی با بیان اینکه تخلفات موتورسواران شامل عبور از خط ویژه، گذشتن از مسیر پیاده رو، گذشتن از چراغ قرمز، ورود به مسیر مخالف، نداشتن کلاه ایمنی و ... میشود، گفت: باید با موتورسواران متخلف برخورد جدی شود همانطور که به قانونمداران احترام گذاشته میشود. شهر باید نظمی داشته باشد و باید فکری به حال چهار میلیون و دویست هزار موتور پلاک شده کنیم.
رئیس پلیس پایتخت تصریح کرد: موتور به خصوص در شهر تهران وسیله خوبی است به شرطی که راکب آن قوانین را رعایت کند و زمینه آزار و اذیت سایر اقشار را فراهم نکند. متاسفانه امروز بیش از ۴۵ تا ۴۷ درصد کشتههای ما در تهران متعلق به موتورسواران است. لذا مردم بدانند که هر طرحی که ما اجرا میکنیم به نفع مردم، موتورسواران و رانندگان است.
منبع: ایسنا
تبادل نظر